mtel
latinica  ћирилица
14/08/2022 |  16:36 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Политичко Сарајево третира Србе и Хрвате као националне мањине

Сарајевска елита третира Србе и Хрвате као националне мањине које треба да буду обесправљене, а на то указује и министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић која злоупотребљава институције БиХ, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Драгомир Анђелковић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Драгомир Анђелковић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- У државној заједници три конститутивна народа и два ентитета, представници једног народа себи дају за право да наступају тако да они једини знају "шта је шта" у БиХ и као да они једини имају право да то искажу - рекао је Анђелковић за Срну поводом преписке Турковићеве и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.

Он је нагласио да је то најбоља порука Србима и Хрватима - да их сарајевска елита третира као националне мањине које треба да буду обесправљене.

- Није потребно ништа друго него пратити њихово понашање и видети да они, заправо, третирају Србе и Хрвате као мањине и не дају им никаква права, јер ако стварно доживљавају БиХ у складу са Дејтоном не би се на тај начин понашали - указао је Анђелковић.

Анђелковић је нагласио да је ово, прије свега, притисак на Републику Српску, те да би Београд, са своје, стране требао максимално да се солидарише и да максимално стане иза Бањалуке.