latinica  ћирилица
15/08/2022 |  08:37 ⇒ 08:40 | Аутор: СРНА

Стабилно стање повријеђених у пуцњави на Цетињу

Повријеђени у стравичној пуцњави на Цетињу, који су збринути у Општој болници "Данило Први", стабилног су општег здравственог стања, изјавио је доктор ове здравствене установе Драган Сорат.
Трагедија на Цетињу (фото: screenshot - youtube.com / Pobjeda) -
Трагедија на Цетињу (фото: screenshot - youtube.com / Pobjeda)

Сорат је навео да је пацијент чији су иницијали А.Д. /31/ на конзервативном третману и да ће на лијечењу остати до даљег, док ће Д.Ч. /87/ наредног дана бити пуштена кући, преноси РТЦГ.

Цетињанин Ненад Калуђеровића синоћ је у својству грађанина у Вишем државном тужилаштву саслушан поводом ликвидације Вука Бориловић који је у петак, 12. августа, усмртио десет особа прије него што је убијен.

Од Калуђеровића је одузет пиштољ, који ће бити предмет даљих вјештачења.

Начелник Станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата у Центру безбједности Подгорица Срђан Кораћ рекао је јутрос за ТВ "Вијести" да се саслушавају свједоци и да ће бити обављен већи број вјештачења у Клиничком центру.

Тренутно се чека балистички налаз.

Кораћ је рекао да су породица, супруга и три кћерке Вука Бориловића, који је починио злочин, на сигурном и да надлежни немају "информације које указују да ће бити крвне освете".

Он је навео да ће се предузети све мјере да та породица буде безбједна, нагласивши да они не могу бити одговорни за почињени злочин.

У пуцњави у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, убијено је 11 особа, међу којима је и нападач Вук Бориловић, док је шест рањено.

Према званичним подацима, нападач је у петак у 15.30 часова ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца рекао му да му је побио фамилију.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од своје куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Полиција је саопштила да је у Бориловића испалила 20 метака и да се утврђују околности злочина и да ли је убица преминуо код посљедица тешког рањавања или метка који је накнадно испалио један грађанин.