latinica  ћирилица
15/08/2022 |  12:58 | Аутор: РТРС

Република Српска у наредном периоду добиће девет фудбалских терена са вјештачком травом

Република Српска у наредном периоду добиће девет фудбалских терена са вјештачком травом. Уговоре су данас потписали предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић и осам градоначелника и начелника, те представник Подручног фудбалског савеза Бањалука.
Потписивање уговора - Фото: РТРС
Потписивање уговораФото: РТРС

У години јубилеја, 30 година постојања Фудбалског савеза Републике Српске велики пројекат – изградња девет терена са вјештачком травом у седам подручних савеза Републике Српске. Тиме је још једном потврђена снага Савеза који броји 370 клубова и више од 20 хиљада играча.

Потписивању уговора присуствовали су градоначелници Добоја, Требиња, Зворника, Лакташа и Приједора, као и начелници Фоче, Невесиња и Пала. У Савезу са жаљењем констатују да се Бањалука није пријавила за овај пројекат, али су у Фудбалском савезу пронашли начин да преко Подручног фудбалског савеза Бањалука и клубови с територије највећег града Републике Српске учествују у овом пројекту.

Изградња терена са вјештачком травом помоћи ће срединама које учествују у пројекту даљњи развој не само фудбала, већ комплетног спорта.

Предсједник Фудбалског савеза Вицо Зељковић навео је да ће изградња нових терена коштати више од 500 хиљада марака по терену. Савез ће сносити трошкове травнате подлоге, а градови и општине трошкове грађевинских радова.