latinica  ћирилица
15/08/2022 |  16:01 ⇒ 16:07 | Аутор: Б92

Тухел под лупом истражних органа ФА Енглеске

Томас Тухел, менаџер Челсија, могао би да буде на удару дисциплинских органа у ФА Енглеске и Премијер лиги.
Црвени картон - Фото: илустрација
Црвени картонФото: илустрација

Њемачки стручњак је, попут колеге из Тотенхема Антонија Контеа, зарадио искључење, због сукоба са Италијаном на крају меча на Стамфорд бриџу који је завршен резултатом 2:2.

Ипак, Менаџер Челсија је по завршетку меча жестоко коментарисао суђење Антонија Тејлора, што није дозвољено.

За Тејлора је рекао да "не би требало више да суди мечеве Челсија".

- Можда би тако било боље, заиста. Имамо ВАР да помогне при доношењу исправних одлука. Откад то играчи могу да се вуку за косу, од када то важи? Ако он то не види, не кривим га за то, нисам ни ја. Али људи у ВАР соби могу да провјере, и онда се све види. Како то није прекршај, како то није црвени картон? Како? Ово нема везе ни са судијом. Уколико он не види, зато постоје људи који могу да провере да ли је погрешио или не - рекао је Тухел.

Рекао је да исти сентимент дијеле и сви играчи из свлачионице Челсија.

- Увјеревам вас да свако у свлачионици мисли исто. Не разумијем како први гол није био офсајд и не схватам како када повуче за косу, играч може да остане на терену. Повучеш неког за косу, останеш у игри и нападнеш посљедњи корнер. Нема објашњења за тако нешто и то не прихватам. Оба гола су морала да буду поништена јер смо били одлични и заслужили смо да побиједимо. То је моје виђење - рекао је Тухел.