latinica  ћирилица
15/08/2022 |  16:48 ⇒ 21:44 | Аутор: РТС

Седморо повријеђених у удесу у Бугарској стигло у Србију

Теже повријеђени дечаци у саобраћајној незгоди у Бугарској пребачени су из болнице у Старој Загори у Софију на даље лијечење. Седморо повријеђених стигло је у Србију. Дјеца су пребачена на клинику у Тиршовој.
Тиршова (Фото:  TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg) -
Тиршова (Фото: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg)

Медицинске екипе Универзитетског клиничког центра у Нишу дочекале су санитетским возилима седморо повријеђених на прелазу Градина, гдје су их преузеле од бугарских колега.

Како је потврђено РТС-у у нишком Клиничком центру, екипе су их пратиле до Београда.

- Они су сви стабилног здравственог стања, ми ћемо пратити њихове виталне параметре од овог тренутка, па на даље. Свакако је ово велики стрес за дјецу и средњег и млађег узраста. Ми ћемо бити ту да пружимо сву потребну подршку, а даље лијечење ће свакако се наставити у здравственим установама у Србији - каже Дејан Миленковић из нишког Клиничког центра.

Дјеца су пребачена на клинику у Тиршовој. Најтеже повијређени остају у Бугарској.

Министар Лончар, који је са својим колегом из Бугарске раније обишао повријеђене који су били у болници у Старој Загори у Бугарској, истакао је да је разговарао са дјецом и одраслима и да се оперисано дијете осјећа добро.

Лончар је том приликом рекао за РТС да се два дечака од 10 и 11 година налазе у интензивној њези, да је дјечак од 10 година имао операцију ноге и да је добро, а да други дјечак има више повреда од којих је доминантна повреда главе, и они ће бити пребачени у Софију на даље лијечење.