latinica  ћирилица
15/08/2022 |  17:07 ⇒ 16/08/2022 | 10:53 | Аутор: СРНА

Шпирић: Дезавуисање изборне воље из 2014. омогућило четири године доминације бошњачке политике

Одлука СДС-а и ПДП-а из 2014. године којом је дезавуисана изборна воља народа у Републици Српској обезбиједила је четири године доминације бошњачке политике, док је ове странке претворила у опозицију у Републици Српској, изјавио је Срни предсједавајући Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Тешко је побјећи од истине. Прва велика и неопростива издаја кроз дезавуисање изборне воље српског народа десила се на изборима 2014. године када су СДС и ПДП донијели одлуку да мимо изборне воље српског народа чине власт на нивоу БиХ - казао је Шпирић.

Он је подсјетио да су СДС и ПДП 2014. године имали пет од 14 посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

- Не знам да ли се то зове издаја или покорност политичком Сарајеву и међународној заједници, односно, европским народњацима. Та њихова одлука је обезбиједила четири године доминације бошњачке политике, а њих претворила у опозицију Републици Српској пуне четири године. Цијену такве политике још плаћамо - рекао је Шпирић.

Реагујући на изјаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића да нема потребу доказивати свој патриотизам кроз дневно препуцавање по порталима, а посебно не када то "изрежира коалиција СНСД, СДА, ХДЗ", Шпирић је напоменуо да је од представника ПДП-а и СДС-а у најмању руку очекивао кајање, а не правдање.