latinica  ћирилица
15/08/2022 |  22:26 ⇒ 22:41 | Аутор: sputniknews.com

Армин Синанчевић освојио сребро у Минхену

Српски бацач кугле Армин Синанчевић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у Минхену. Он је водио послије прве двије серије на чувеном Олимпијском стадиону, али је на крају завршио такмичење као другопласирани иза Хрвата Филипа Михаљевића који је освојио злато.
Армин Синанчевић (Фото: EPA-EFE/YAHYA ARHAB) -
Армин Синанчевић (Фото: EPA-EFE/YAHYA ARHAB)

Први хитац Синанчевића био је одличан 21,07 метара, док је Асмир Колашинац бацио нешто слабије у првој серији (19,64). У другој је српски шампион преступио, али се издвојио као лидер, док је Колашинац бацио за ценнтиметар боље.

Изгледало је да ће Синанчевић моћи до златне медаље и титуле шампиона Европе када је у трећој серији бацио 21,24 метара и побјегао најближим пратиоцима Хрвату Михаљевићу и Чеху Станеку који су бацали идентично у другој серији - 21,05 метара.

Али онда је услиједио шок. Михаљевић је у свом трећем бацању бацио 21,27, а потом у четвртом и недостижних 21,53 метара што му је донијело на крају златну медаљу.

Армин Синанчевић је у петој серији бацио 21,39 и тако престигао Чеха Станека на другом мјесту, али није могао у посљедњој шестој да угрози шампиона Михаљевића бацивши 21,32 метара.

Бронза је на крају припала Чеху Томашу Станеку који је бацио 21,26 метара.

Други представник Србије у финалу Асмир Колашинац завршио је такмичење на осмом мјесту са најбољим хицем 20,15 метара у посљедњој шестој серији.

Предсједник Србије Александар Вучић вечерас је честитао Синанчевићу освајање сребрне медаље.