latinica  ћирилица
16/08/2022 |  11:42 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

Путин: Запад користи Украјинце као топовско месо

Запад користи народ Украјине као топовско месо како би одржао своју хегемонију, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин у обраћању путем видео-везе учесницима 10. московске конференције о међународној безбједности.
Владимир Путин (фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Владимир Путин (фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Њима, западним земљама су потребни сукоби како би одржали своју хегемонију. Зато користе народ Украјине као топовско месо док спроводе антируски пројекат; затворили су очи на њихову употребу неонацистичке идеологије и масовна убијања цивила у Донбасу и снабдијевају Украјину оружјем, укључујући украјинске власти - рекао је Путин.

Одлука да се започне специјална војна операција у Украјини, која је у потпуности у складу са Повељом УН, донесена је у тренутним околностима, јавио је ТАСС.

Путин је поновио да операција има јасне циљеве, а то су осигуравање безбједности Русије и руског народа, као и спасавање становништва Донбаса од геноцида.

- Развој догађаја у Украјини показује да САД желе да продуже сукоб - истакао је Путин и додао да Вашингтон користи исту праксу да изазове сукобе у Азији, Африци и Латинској Америци.