latinica  ћирилица
16/08/2022 |  12:22 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Шаровић: Власт гради кампању на критиковању опозиције

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је данас да је "свуда у свијету нормално и уобичајено да опозиција критикује власт, само код нас власт гради кампању за предстојеће изборе, највећим дијелом, на критиковању опозиције".
Мирко Шаровић - Фото: СРНА
Мирко ШаровићФото: СРНА

Шаровић каже да "чим се појаве озбиљни проблеми у функционисању осовине СНСД-СДА-ХДЗ крећу прозивке од стране највиших функционера СНСД-а како би опозиција требало да им рјешава те проблеме".

- Бисера Турковић, министар спољних послова БиХ, коју је на ову позицију довео СНСД својим гласовима у Парламентарној скупштини БиХ, писала је генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу, а он јој одговорио да "НАТО развија сет мјера, посебно скројених за Босну и Херцеговину, у складу са вашим потребама". Српски члан Предсједништва Милорад Додик завапио је како је Турковићева Столтенбергу писала неовлаштено и да је одбрана у надлежности Предсједништва БиХ и оптужио опозицију Републике Српске - каже Шаровић.

Он тврди да је лидер СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик договорио и поздравио долазак додатних њемачких снага, а да, како каже, сада мијења плочу.

- Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик колико знам поздравио је долазак контигента њемачких војника. Ми из опозиције нисмо се утркивали у том аплаудирању... Они су договорили да дођу па нека онда то и зауставе - истакао је Шаровић.

Шаровић додаје да се све то, и још много тога, дешава се, како каже, јер се српски члан Предсједништва БиХ не мијеша у свој посао. Каже и да је "актуелном српском члану Предсједништва БиХ одавно истекао рок трајања". 

Он је рекао и да предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нема капацитет за рјешавање озбиљних и стратешки важних питања.