latinica  ћирилица
16/08/2022 |  13:15 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Нешић: Турковићева крши Устав

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Нешић оцијенио је да министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић крши Устав БиХ, спроводећи политику СДА, те да очигледно сматра да је изнад Парламентарне скупштине и Предсједништва БиХ.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао Срни да Турковићева, водећи спољну политику умјесто Предсједништва БиХ, константно крши Устав БиХ.

- Бисера, нећу је назвати министраом јер далеко је она од министра, тако се понаша од како је именована на ту позицију. Она је све узурпирала што се тиче Министарства иностраних послова и спољне политике БиХ - рекао је Нешић коментаришући саопштење Министарства иностраних послова у Савјету министара да се "БиХ прикључује глобалној иницијативи САД" у вези са Украјином.

Он је подсјетио да шест мјесеци чека на информацију о службеним путовањима и трошковима у Министартву иностраних послова, у вези са чим је упутио посланичко питање.

- Све јој, нажалост, пролази некажњено. Била је дужна да одговори на моје послничко питање, она се није удостојила. Очигледно мисли да је изнад парламента, изнад Предсједништва и одговара свом страначком шефу Бакиру Изетбеговићу - оцијенио је Нешић.

У саопштењу Министарства спољних послова у Савјету министара наводи се да се БиХ придружује овој иницијативи на позив државног секретара САД Ентонија Блинкена.

- Придружујемо се осуди активности такозване операције филтрације за притварање и присилну депортацију украјинских цивила у Русију - наводи се у саопштењу.