latinica  ћирилица
16/08/2022 |  14:35 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

У Србији у овој години заплијењене двије и по тоне дроге

Полиција у Србији је у овој години заплијенила више од двије и по тоне дроге, а процесуирано је 18 организованих криминалних група, од којих чак осам у вези са трговином дрогом, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Заплијењена дрога  (Фото:: MUP Srbije) -
Заплијењена дрога (Фото:: MUP Srbije)

- Српска полиција наставиће одлучно и храбро да задаје ударце криминалу, а због високих резултата и преданог рада наших полицајаца, Србија може да буде поносна - истакао је Вулин у Наставном центру "Макиш", гдје је присуствовао тактичко-показној вјежби припадника Управе криминалистичке полиције.

Припадници ове управе користили најсавременије пушке намијењене за вјежбе и обуке које је обезбиједило Министарство унутрашњих послова, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин је истакао да се наставља са опремањем и развојем криминалистичке полиције и да је важно да сваки припадник Управе криминалистичке полиције има најбољу могућу опрему, оруђе и оружје, те да приликом тешких и комплексних задатака буду заштићени.

Опрема коју је обезбиједио МУП користи се за увјежбавање тактике хапшења извршилаца кривичних дјела приликом заустављања возила која они користе, као и приликом упада.