latinica  ћирилица
16/08/2022 |  16:47 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Шаровић спроводи одлуке међународног фактора и политичког Сарајева

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Мирку Шаровићу џаба саморекламирање када се о његовој поданичкој политици све зна.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише изјаву Шаровића да предсједница Српске није ни лидер ни креатор политика, него, како каже, пуки извршилац, Цвијановић је одговорила да је тачно да је доносилац и извршилац одлука, али у оквиру институција Републике Српске, за разлику од Шаровића који спроводи одлуке међународног фактора у БиХ и сарајевских политичких партија.

Цвијановић је нагласила да је Шаровић "лидер за помиловање осуђених криминалаца и сакупљање непријављених некретнина".

Према њеним ријечима, он ће остати упамћен као омиљени сарајевски министар који је у Народној скупштини Републике Српске пријетећи кажипрстом викао да га одлуке институција Српске не обавезују.

- То је једини политичар из Српске који је отворено најавио да не би прослављао Дан Републике, јер се тиме иритирају бошњачки екстремисти. У његово лидерство којим се хвали не вјерују сви ни у СДС-у, којим руководи - истакла је предсједница Републике.

Осим тога, додала је Цвијановић, Шаровић је неприкосновени лидер по броју некретнина и по том питању га је тешко сустићи.