latinica  ћирилица
16/08/2022 |  17:33 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

"Учинити све да Костајница постане перспективна" (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће учинити све да општина Костајница постане перспективно мјесто.
Милорад Додик у посјети општини Костајница - Фото: РТРС
Милорад Додик у посјети општини КостајницаФото: РТРС

- Говорили смо о неопходности да се модернизује дио магистралног пута кроз центар града дужине 600 метара, и то ћемо радити у наредном периоду, као и неке локалне путеве - нагласио је Додик након састанка са начелником општине Костајница Николом Јањетовићем.

Додик је поручио да је за сваку општину важно водоснабдијевање, да има дјечије игралиште, а да је посебно важно питање у Костајници смјештај администрације локалне управе која је сада у изнајмљеном објекту.

- То питање треба рјешавати. То свакако није нешто што можемо ријешити брзо, али имамо намјеру да помогнемо овој локалној заједници да ријеши то питање. Разговараћемо у наредном периоду о томе - казао је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је нагласио да је општина Костајница имала велика дуговања, а да данас то није случај.

- Прије двије године, када је наш начелник преузео дужност, задуженост општине била је већа од годишњег буџета, а данас нема никаквих дугова. Успјели смо да, кроз помоћ Владе Српске и Владе Србије санирамо многе проблеме у овој општини, али чекају нас развојни пројекти - изјавио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је поручио да је захвалан људима на стрпљењу и разумијевању, те додао да нису све стигли да ураде, али већину јесу.

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић изјавио је да је са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком разговарао о текућој проблематици у овој локалној заједници и изразио захвалност за најављене пројекте који ће бити реализовани у Костајници.

- Разговарали смо о смјештајним капацитетима за просторије општине, реконструкцији одређених дијелова путева и о изградњи дјечијег игралишта - рекао је Јањетовић.