latinica  ћирилица
17/08/2022 |  07:02 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

На Мањачи представљање плана изградње ски-центра; Присуствују Цвијановић и Додик

Мастер план изградње и стратегије развоја ски-центра на Мањачи биће представљен данас на Мањачи, најављено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.
Мањача - Фото: РТРС
МањачаФото: РТРС

Представљању плана изградње присуствоваће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у парохијском дому Цркве Успења Пресвете Богородице.

Најављено је да ће представљању присуствовати и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министри у влади Српске, те други званичници.

На Мањачи су данас и представници Србије.

Најављено је да ће данашњем догађају, присуствовати и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

План изградње ски-центра Мањача представиће директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о изградњи ски-центра Мањача процијењене вриједности пројекта 53.360.000 КМ без ПДВ-а, која се односи на трошкове пројектовања и изградње тог центра.

Планирана површина ски-центра односи се највећим дијелом на површине које заузимају ски-стазе, чија укупна површина износи 75.000 метара квадратних, затим инсталације и љетни садржај.

Према планираном рјешењу ски-центра Мањача, предвиђен је један исклопиви шестосјед, покретна трака, двије осњежене ски-стазе, систем за осњежавање са језером, освјетљење стаза, амбуланта, бициклистичка и шетачка стаза, управна зграда, паркинг и други пратећи садржај.