latinica  ћирилица
17/08/2022 |  08:38 | Аутор: СРНА

Посланици изгласали - Зета самостална општина

Скупштина Црне Горе изгласала је измјене и допуне Закона о територијалној организацији Црне Горе, као и Закона о главном граду, којима је предвиђено оснивање Зете као самосталне општине.
Скупштина Црне Горе - Фото: РТРС
Скупштина Црне ГореФото: РТРС

За та законска рјешења ноћас су гласала 44 посланика, против су била два, а 35 је било уздржано. Закони ће ступити на снагу даном објављивања у Службеном листу Црне Горе.

Скупштина је подржала отварање парламентарне истраге и формирање анкетног одбора ради прикупљања информација и чињеница о поступањима Министарства унутрашњих послова, Управе полиције и Агенције за националну безбједност, у односу на догађаје на Цетињу 4. и 5. септембра прошле године.

На сједници, која је трајала до иза поноћи, посланици нису изабрали четири члана Судског савјета из реда угледних правника, јер ниједан од предложена четири кандидата није добио двотрећинску подршку.

Наредна ванредна сједница биће одржана у петак, 19. августа, када је на дневном реду расправа о повјерењу Влади Дритана Абазовића, коју је иницирала Демократска партија социјалиста.