latinica  ћирилица
17/08/2022 |  09:22 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

Пјеснички конкурс православне духовне тематике

Црквена општина Брод и Српски књижевни клуб "Вихор" из Дервенте расписали су трећи пјеснички конкурс православне духовне тематике, поводом празника Покрова Пресвете Богородице, славе истоименог храма и општине Брод.
Писање - Фото: илустрација
ПисањеФото: илустрација

Право учешћа на конкурсу, који је отворен до 15. септембра, имају пјесници из цијелог свијета са двије пјесме православне духовне тематике.

Пјесме морају бити написане ћирилицом, искључиво у ворд документу /Times New Roman 12/, потписане пуним именом и презименом, са краћом биографијом и контакт подацима шаљу се искључиво на мејл posavskenovosti@gmail.com.

Накнада за учешће на конкурсу се не плаћа.

Организатори су навели да након конкурса, који је расписан уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, слиједи припрема заједничког зборника "Покровско пјесничко саборовање", као и истоимене културне манифестације.

Приређивач књиге је Ненад Симић.

Пјесме аутора које буду примјерене садржајем и техничким условима конкурса биће објављене у заједничком зборнику, а његова промоција и одржавање манифестације "Покровско пјесничко саборовање" планирано је у октобру у Броду.

Учешћем на конкурсу пјесници остварују право наступа на манифестацији, а сваки аутор биће награђен зборником и другим поклонима.

Ове године организатори планирају да награде најмлађег и најстаријег учесника конкурса.