latinica  ћирилица
17/08/2022 |  10:31 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Све спремно за почетак Међународног рукометног турнира (ВИДЕО)

Педесет трећи Међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2022", на којем ће учествовати осам екипа, биће одржан од 23. до 27. августа у овом граду.
Добој - Фото: РТРС
ДобојФото: РТРС

У групи А играће "Слога" из Добоја, "Татран Прешов" из Словачке, "Сен Гален" из Швајцарске и "Загреб" из Хрватске, који је и прошлогодишњи побједник.

Бањалучки "Борац", "Ел Ахли" из Египта, "Цеље" из Словеније и "Војводина" из Србије биће у другој групи.

Предсједник Извршног одбора турнира Енес Суљкановић рекао је на конференцији за новинаре у Добоју да је стадион спортских игара спреман за такмичење.

Наградни фонд турнира је 35.000 КМ.

Предсједник такмичарске комисије Младен Драгичевић навео је да је турнир организован захваљујући безрезервној подршци града Добоја и да је ове године улаз бесплатан.

Градоначелник Борис Јеринић најавио је да ће у недјељу, 21. августа, уочи отварања рукометног турнира, бити одржана манифестација "Парада спорта", на којој ће учествовати 24 спортска колектива са подручја овог града.

Он је навео да ће "Парада спорта" почети у 18.45 часова и да ће након ове манифестације бити одржан музичко-забавни програм, у оквиру којег ће наступити пјевачица Милица Павловић.

Церемонија отварања 53. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2022" предвиђена је за уторак, 23. августа, од 17.00 часова.