latinica  ћирилица
17/08/2022 |  10:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Радукану убједљива против Серене Вилијамс у Синсинатију

Британска тенисерка Ема Радукану пласирала се у друго коло WТА турнира у Синсинатију, пошто је на старту такмичења ноћас побиједила Американку Серену Вилијамс 6:4, 6:0.
Ема Радукану (Фото архив: EPA-EFE/WILL OLIVER) -
Ема Радукану (Фото архив: EPA-EFE/WILL OLIVER)

Меч је трајао само 70 минута. Радукану је у првом гему направила брејк, а затим је повела 4:1. Серена је смањила на 4:3, али је Радукану сигурном игром стигла до 6:4 и освајања првог сета.

У другом сету није било неизвјесности, пошто британска тенисерка није дозволила славној Американки да освоји ниједан гем. Радукану ће у другом колу играти против Бјелорускиње Викторије Азаренке.

На турниру у Синсинатију учествовала је и Венус Вилијамс, која је на старту такмичења поражена од Чехиње Каролине Плишкове 7:5, 6:1.

Руски тенисер Данил Медведев и Шпанац Карлос Алкараз пласирали су се у треће коло Мастерса у Синсинатију.

Медведев је ноћас био бољи од Холанђанина Ботика ван де Зандшулпа 6:4, 7:5. Руски тенисер ће у трећем колу играти са побједником меча између Канађанина Дениса Шаповалова и Американца Томија Пола.

Алкараз је у другом колу био бољи од Американца Мекензија Мекдоналда 6:3, 6:2. Шпанац ће у трећем колу играти против Хрвата Марина Чилића.