latinica  ћирилица
17/08/2022 |  12:00 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

У Приједору одржан фестивал "Урлик под Козаром" (ВИДЕО)

У лапидаријуму Музеја Козаре у Приједору, одржан је Фестивал савремене поезије "Урлик под Козаром". Ријеч је о фестивалу на којем су представљени млади пјесници, писци и сликари из Српске и Србије.
Приједор - фестивал "Урлик под Козаром" - Фото: РТРС
Приједор - фестивал "Урлик под Козаром"Фото: РТРС

У програму су учествовали пјесници Павле Бањац (Приједор), Милош Пуђа (Приједор), Данијела Коврлија (Приједор), Данијел Гатарић (Прњавор), Јована Радаковић (Приједор), Владан Кречковић (Београд) и Стефан Станојевић (Панчево).

У пратећем програму отворена је изложба ликовних радова Амиле Диздаревић.

Фестивал, који је организовала Народна библиотека "Ћирило и Методије", представља подршку младим умјетницима у разним сферама.

- Ријеч је о фестивалу који је свој почетак имао у једном парку у Приједору. Млади пјесници наступали су освјетљавајући себи књиге мобилним телефонима. Ми смо одлучили да се то не понови и да их подржимо као установа. То је добило мултимедијални карактер зато што имамо и пратећу ликовну изложбу - изјавила је директорка Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Гордана Вила.

Први фестивал "Урлик под Козаром" организован је у сарадњи са приједорском Градском управом, у оквиру манифестације Љето културе.