latinica  ћирилица
17/08/2022 |  12:50 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Удружење пензионера: За вријеме премијера Вишковића много урађено на побољшању положаја пензионера

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Удружења пензионера Републике Српске, коју је предводио предсједник Удружења Ратко Трифуновић.
Вишковић-Трифуновић - Фото: РТРС
Вишковић-ТрифуновићФото: РТРС

На састанку је констатовано да се исплата 100 КМ једнократне новчане помоћи пензионерима одвија несметано широм Републике Српске, те разговарано о досадашњој сарадњи Удружења пензионера и Владе и активностима на даљем побољшању стандрада пензионера у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Трифуновић је захвалио Вишковићу на одличној сарадњи Удружења и Владе Републике Српске у протеклом периоду, истакавши да су све потребе пензионера наилазиле увијек на потпуно разумијевање премијера и Владе.

- У Влади Републике Српске врата су нам увијек била широм отворена. Влада и премијер Вишковић увијек су исказивали потпуно разумијевање за потребе пензионера и улагали су максималан напор да би пензије и друга давања за пензионере били повећани кад год је за то било могућности - рекао је Трифуновић.

Представници Удружења пензионера истакли су да је у мандату Владе премијера Вишковића урађено много када је ријеч о повећењу пензија и побољшању укупног положаја пензионера у Републици Српској, те изразили увјерење да ће одлична сарадња Удружења и Владе бити настављена и у наредном периоду.

Вишковић је захвалио представницима Удружења пензионера на одличној и конструктивној срадњи и истакао да ријечи подршке које су му упућене представљају за њега, као предсједника Владе, велику сатисфакцију.

- Поред свих тешкоћа и одговорности које носи ангажман на функцији предсједника Владе Републике Српске, ријечи подршке које сте ми упутили, представљају за мене велику сатисфакцију - рекао је он.

Данашњем састанку присуствовали су и предсједник Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар, те директор Фонда ПИО Републике Српске Младен Милић.