latinica  ћирилица
17/08/2022 |  13:48 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Породици Бадњар ускоро изградња куће захваљујући Додику и општини Фоча (ФОТО)

Вишечлана породица Бадњар из Тјентишта ускоро би требало да добије кров над главом, захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и општини Фоча.
Вишечлана породица Брдар - Фото: СРНА
Вишечлана породица БрдарФото: СРНА

Ову породицу која живи у нехуманим условима јуче је посјетио Додик и том приликом обећао помоћ за рјешавање стамбеног питања.

Додик је рекао да је први задатак обезбиједити земљиште, затим слиједи израда пројекта, па градња куће.

Фото: СРНА

Породици Бадњар ова помоћ значи много јер, како су истакли, тренутно живе у јако тешким условима.

- Живимо у општинској згради која нема ни оно основно за живот. Кров прокишњава, зидови само што се нису урушили, купатила немамо. Услови у којима живимо су јако лоши. Заиста не знам како бисмо с дјецом овдје преживјели зиму - рекао је отац Његош Бадњар.

Породица Бадњар има пет кћерки, а новог члана породице требало би да добију за неколико дана.

- Супруга и ја се боримо, радимо. Од посла не бјежимо, али стамбено питање нисмо могли ријешити. То је, ипак, већа инвестиција у коју самостално нисмо могли ући. Радим у Националном парку, а предсједник Додик ми је обећао да ћу добити и стално запослење, тако да се наши снови полако остварују - навео је Бадњар.

Ова породица се бави и пољопривредом, има неколико крава, а млијеко продаје мљекарама које су јој изашле у сусрет око набавке машина и јуница. Надају се да ће предстојећу зиму дочекати у новом дому.

- Желим да у име породице и у своје лично име захвалим Додику што је одлучио да нам помогне и што ће омогућити да моја дјеца у будућност корачају лакше. Сад видимо да нисмо сами и заборављени - рекао је Бадњар.