latinica  ћирилица
17/08/2022 |  14:30 | Аутор: СРНА

За капиталне инвестиције у Источној Илиџи три милиона КМ

Општина Источна Илиџа издвојила је из овогодишњег буџета око три милиона КМ за капиталне пројекте, рекао је начелник ове локалне заједнице Маринко Божовић.
Источна Илиџа - Фото: илустрација
Источна ИлиџаФото: илустрација

Божовић је навео да су у току радови на саобраћајници која ће повезати насеља Кула и Которац, као и изградња водоводне мреже на овом подручју јер је садашњи капацитет водовода веома мали.

Он је додао да је у току изградња водоводне мреже према Грабским млинима, за шта је у буџету обезбијеђено око 350.000 КМ.

- Заједно са Водоводом и општином Источно Ново Сарајево учествујемо у реализацији овог пројекта, чиме ће бити омогућено довођење 25 литара воде у секунди на простор Источне Илиџе, односно цијелог Источног Сарајева - појаснио је Божовић за Срну.

Према његовим ријечима, тренутно се ради парк код Цркве Светог Василија Острошког на Вељинама, потписан је уговор са извођачем за унутрашње уређење спомен-капеле на Вељинама и очекује се почетак постављања ограде око цркве, а све уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

Он је подсјетио да је недавно потписан уговор о изградњи канализационе мреже према пословној зони Муљиште, а радови на мосту "Плави анђели" су у завршној фази и у наредих мјесец дана ће бити завршен и повезан са дијелом Аеродромске улице.

- Осим инвестиција које ради општина, велики број инвеститора је почео изградњу, прије свега, пословних објеката - рекао је Божовић и додао да се тренутно граде два пословна објекта, а један од њих ће бити отворен 26. августа.

Он је најавио да ће у септембру почети санирање дијела корита Касиндолске ријеке од моста у Равногорској улици до моста код Основне школе "Јован Дучић".