latinica  ћирилица
17/08/2022 |  15:05 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Додик: Никакав новац није довољан да сруши карактер српског народа (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да није згодно имати проблеме са Њемачком, али да никакав новац није довољан да се сруши карактер српског народа, што Нијемци морају да разумију.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Када Њемачка у Бундестагу донесе резолуцију у којој се позива на укидање Републике Српске и да се начини други систем уређења у БиХ, онда се морамо противити - рекао је Додик, коментаришући наводе да је Њемачка обуставила новац за касарну Оружаних снага БиХ у Добоју.

Истакао је да је лаж да је "Сименс" зауставио реконструкцију генератора на Требишњици.

- Када вам пошаљу Кристијана Шмита, који све игнорише и доводи до још већег нереда у БиХ, онда се мора реаговати. Још вам пошаљу и неке војнике који бране њихове интересе, онда морамо рећи - хвала вам за ваш новац - рекао је Додик.

Додик је изјавио да је 80 одсто средстава које је Њемачка дала Републици Српској кредит који институције Српске уредно враћају.

- Ако нису заинтересовани, за пласман има и других мјеста гдје можемо повући новац, што и радимо - рекао је Додик.

Напоменуо је да је сагласан са ставом Њемачке да новац за одбрану БиХ не додјељује.

- Међутим, како мисле да касарнама у Федерацији БиХ новац дају. Ако наредну одлуку буду хтјели реализовати, неће моћи ни у ФБиХ, када је ријеч о одбрани. Ако хоће ту подјелу БиХ, сагласан сам, а 200.000 евра за Њемачку је смијешно - закључио је Додик.