latinica  ћирилица
17/08/2022 |  15:11 | Аутор: СРНА

На граничним прелазима ухапшено 10 лица

Припадници Граничне полиције у Градишци ухапсили су данас држављанина Руске Федерације, јер је утврђено да га потражује Основни суд у Бањалуци због крађе.
Гранични прелаз - Фото: РТРС
Гранични прелазФото: РТРС

Лице чији су иницијали Ф.П. /30/ контролисано је на уласку у БиХ на граничном прелазу Градишка и предато је службеницима Окружног центра Судске полиције Бањалука, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У саопштењу се додаје да су 12. августа припадници ове јединице при изласку из БиХ на прелазу Градишка ухапсили држављанина Хрватске чији су иницијали С.Г. /67/, јер је установљено да га потражује Основни суд у Градишци ради издржавања казне затвора. Он је предат службеницима Окружног центра Судске полиције Бањалука.

На граничном прелазу Изачић данас је ухапшено лице чији су иницијали А.И. /33/, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Цазину због наношења тешке тјелесне повреде. Држављанин БиХ је контролисан на уласку у БиХ и предат је службеницима Центра судске полиције у Унско-санском кантону.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Изачић, 13. августа је ухапшено лице чији су иницијали С.Р. /33/, држављанин БиХ, јер је провјерама утврђено да га потражује Основни суд у Бањалуци због утаје. Ово лице је предато службеницима Окружног центра Судске полиције Приједор.

Припадници Граничне полиције у Орашју су 15. августа ухапсили лице чији су иницијали Р.Х. /29/ јер је установљено да га потражује Општински суд у Лукавцу због кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге. Држављанин БиХ је контролисан на изласку из БиХ и предат службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

На Аеродрому Тузла, на лету из Мемингена, 15. августа ухапшено је лице чији су иницијали Д.Р. /47/ након што је установљено да га потражује Основни суд у Требињу због тешке крађе. Држављанин БиХ је предат службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.

У саопштењу се додаје да су припадници Граничне полиције у Дољанима 15. августа ухапсили лице чији су иницијали Д.М. /50/, јер је установљено да је за њим Федерална управа полиције расписала потрагу због кривичног дјела искориштавање дјетета или малољетника ради порнографије. Држављанин БиХ и Хрватске је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Бијача и предат службеницима ФУП-а.

Службеници ове јединице су 12. августа на изласку из БиХ на прелазу Дољани ухапсили лице чији су иницијали А.З. /34/ јер је утврђено да је за њим Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало потрагу због кривичног дјела угрожавање безбједности. Држављанин БиХ је предат припадницима Полицијске управе Требиње.

Припадници Граничне полиције Каменско су 14. августа приликом уласка у БиХ ухапсили лице чији су иницијали З.М. /39/, јер је повјерама утврђено да ову особу потражује Кантонално тужилаштво у Сарајеву због оштећења туђе ствари. Држављанин БиХ је предат припадницима Полицијске станице Доњи Вакуф.

Гранична полиција у Зворнику је 13. августа ухапсила лице чији су иницијали С.С. /46/, јер је утврђено да га потражује Основни суд у Власеници ради издржавања казне затвора. Држављанин БиХ је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Шепак и предат службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.