latinica  ћирилица
17/08/2022 |  19:42 ⇒ 19:53 | Аутор: РТС

Код власника и закупца аутобуса који се преврнуо у Бугарској утврђено више од 100 прекршаја

Приликом контроле власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској сачињено је 99 прекршајних налога, а код закупца тог аутобуса који је имао лиценцу за превоз путника, утврђена су четири прекршаја, саопштио је МУП Србије.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

Поводом саобраћајне несреће у којој је повријеђено 12 дјеце и двоје одраслих, када се аутобус који је превозио дјецу и родитеље из Србије преврнуо у Бугарској, по хитном поступку је извршен надзор власника аутобуса, као и предузетника који је закупио тај аутобус, саопштила је полиција.

- Том приликом, код правног лица - власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднијет је један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима - наводи се у саопштењу.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе посједује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима.

По том основу, како се наводи, сачињена су четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднијет је и један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима.

Из МУП-а Србије поручују да ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године саобраћајна полиција појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз дјеце.