latinica  ћирилица
18/08/2022 |  07:57 ⇒ 09:01 | Аутор: СРНА

У Београду почиње Бир фест

Традиционални београдски фестивал пива Бир фест, који почиње данас на Ушћу, обиљежиће 300 година пиварства у Србији, а на двије бине наступиће више од 50 извођача.
Бирфест Београд - Фото: РТРС
Бирфест БеоградФото: РТРС

На четвородневном фестивалу, који се ове године одржава у новом формату и са бројним иновацијама, биће представљено 300 брендова пива.

Наступиће бројне домаће, регионалне и свјетске музичке звијезде, као што су Томи Емануел, Кошин, Бајага и инструктори, Атомско склониште, Хладно пиво, Масимо Савић, Ниплпипл, Психомодо поп, Лав хантерс, И-плеј, Блажа и кљунови, ДЛМ, затим Констракта, Сенидах, те Квин рил трибјут и Бијело дугме трибјут.

У "клауд зони" публику очекује врло атрактиван програм, између осталог сусрети мотоциклиста са изложбом "крафт мотора" и чувеним "зидом смрти", сајлент диско бина, "селфи музеј" са великим бројем атрактивних селфи позиција, луна-парк са бројним атрактивним вожњама на једном мјесту и многи други садржаји.

Очекује се да велики хит на фестивалу буду и панорамски балони са корпом за спектакуларни поглед на Београд, пренијели су београдски медији.

На овогодишњу главну бину дугу 50 метара стиже више од 300 расвјетних тијела, као и више од 800 метара квадратних ЛЕД екрана, што је највећа количина екрана икад постављена на овим просторима на једној фестивалској бини.

Овогодишњи Бир фест биће подијељен у двије зоне - музичку са наступима бројних музичких звијезда, као и "клауд зону", са бројним садржајима за све узрасте, међу којима су "бир маркет" и "крафт бир ленд" са више од 300 етикета пива, те мото-плац са посебном бином и музичким програмом, "зидом смрти", кампом, изложбом кастом и олдтајмер мотора, те тату студиом.

Поводом три вијека пиварства у Србији огромна пажња биће поклоњена занатским пиварима, па су за потребе Бир феста наручене посебно дизајниране куполе у којима ће они представити палету својих производа.

У "клауд зони" посјетиоце очекује највећи "бургер хаус" икада направљен у овом дијелу Европе, са капацитетом од готово 1.000 сједећих мјеста.

У копродукцији са београдским ланцем ресторана израђене су специјалне фестивалске рецептуре, а за вегетеријанце у понуди ће бити посебни рецепти и залогаји.

Капије Бир феста биће отворене од 18.00 до 3.00 часа.

Улаз на "клауд зону" фестивала је слободан, док ће се на концертни простор фестивала до 19.30 часова улазити бесплатно, а након тога, уз куповину пића у износу од 590 динара за коју посјетиоци добијају два ваучера која могу у току вечери да искористе на посебно обиљеженим шанковима.