latinica  ћирилица
18/08/2022 |  08:00 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Ћеранић: Нико није заштићен у случају кршења закона (ВИДЕО)

Безбједносна ситуација у Републици Српској је стабилна и МУП не штеди ни појединце из својих редова који су се огријешили о закон, рекао је Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци у Јутарњем програму РТРС-а.
Предсраг Ћеранић - Фото: РТРС
Предсраг ЋеранићФото: РТРС

- Јуче је у Добоју заплијењена велика количина кокаина. Низ је акција МУП-а Српске гдје интензивно раде на пресијецању нарко-трафикинга - навео је Ћеранић.

Ћеранић каже да то говори да нико није заштићен у случају кршења закона, без обзира да ли ради у МУП-у или некој другој безбједносној агенцији.

- Ако се МУП не либи да своје припаднике процесуира, ко може бити сигуран да ће бити заштићен ако прекрши закон - каже он.

Када је ријеч о доласку 50 њемачких војника у оквиру Мисије Алтеа у БиХ, Ћеранић је подсјетио да је Алтеа легитимна међународна мисија која има сагласност Савјета безбједности УН, али да забрињава објашњење Бундестага у којем је речено да њихови војници долазе како би спријечили сецесију и наводни малигни руски утицај.

Ћеранић додаје да не постоји никакав малигни утицај и да је однос српског народа према Русији свима добро познат.

- Када је ријеч о наводима о сецесији, Република Српска није предузела активности на одвајању од БиХ, а Влада Српске инсистира на строгом поштовању Дејтонског споразума - нагласио је Ћеранић.