latinica  ћирилица
18/08/2022 |  08:22 ⇒ 08:24 | Аутор: РТРС

Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија редовно, а због најављених врућина возачима се препоручје да избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Возач - Фото: РТРС
ВозачФото: РТРС

На дионици магистралног пута Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома "Рогоушић", данас ће, због радова, од 14.00 и 16.00 часова бити на снази двије привремене обуставе саобраћаја од пет до седам минута.

Од 17.00 до 2.00 часа данас и у наредна два дана биће обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака и у Улици Боже Татаревића у Прњавору због одржавања манифестације "Традиционални прњаворски вашар".

Режим саобраћаја измијењен је у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном путу Пале-Подграб због фарбарских радова и инсталације опреме.

Измијењен је режеим саобраћаја и на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатић/, на правцу Коњевић Поље-Милићи, на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела "Путниково брдо два".

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина током експлоатације рудника Љубија, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб и на правцу Укрина-Горња Вијака, те на дионици Бобетино Брдо-Стари Угљевик-Главичице.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц од 22.00 до 6.00 часова саобраћа се наизмјенично једном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћу саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се због радова саобраћај и на правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/ и Шамац-Орашје /Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.