latinica  ћирилица
18/08/2022 |  09:00 ⇒ 09:13 | Аутор: sputniknews.com

Ћорић елиминисао Надала у Синсинатију

Сензација у Синсинатију - Хрват Борна Ћорић елминисао је на старту Мастерса фаворизованог Рафаела Надала послије велике борбе и три сета 7:6, 4:6, 6:3 у мечу који је трајао два сата и 54 минута. Шпанац тако неће бити у прилици да се поново домогне првог мјеста на АТП ранг листи.
Борна Ћорић (Фото архив: EPA-EFE/IAN LANGSDON) -
Борна Ћорић (Фото архив: EPA-EFE/IAN LANGSDON)

Шпанац, иначе трећи рекет планете, стигао је у Сједињене Америчке Државе са високим амбицијама. Трофеј у Синсинатију, уз евентуално испадање Данила Медведева до четвртфинала, лансирали би Рафу поново да буде свјетски број један, али... Ништа од тога!

За то се постарао Борна Ћорић који је остварио један од највећих тријумфа у досадашњој каријери, а подршку из бокса пружао му је српски тенисер Филип Крајиновић, који је претходно елиминисан на истом турниру од Стефаноса Циципаса.

Надал је тако остао без шансе да се освајањем Синсинатија и евентуалним испадањем Медведева у четвртфиналу или раније, врати на трон. С друге стране, Чорић ће за наредног ривала имати Роберта Баутисту Агута.

Надалу сада пријети опасност да склизне на четврту позицију у зависности од тога какав резултат направи његов насљедник Карлос Алкарас у Охају.