latinica  ћирилица
18/08/2022 |  12:37 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Додик: Шмит побјеснио због Изборног закона (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да Република Српска одбија сваку врсту наметања, па и Изборног закона због којег је Кристијан Шмит побјеснио.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Коментаришући јучерашње Шмитово понашање на конференцији за новинаре, Додик је рекао да се Шмит понаша разјарено и бијесно што је непримјерено и да израз његовог лица подсјећа на нека која су се могла видјети у прошлости.

- Он је за политичаре у Федерацији БиХ рекао да су смеће, то се не односи на Републику Српску што говори да смо добри момци. Шмит и даље остаје нелегитиман високи представник који говори неистине да су људи гинули за БиХ. Наше становништво није гинуло за БиХ, него за независну и самосталну Републику Српску и вријеђање је да су наши борци гинули за БиХ - рекао је Додик.

Он је навео да Република Српска жели да учествује у измјенама Изборног закона БиХ које се односе на Дом народа ФБиХ што подразумијева и положај Срба.

- Република Српска је хтјела да учествује у измјенама наведеног закона, али питања која се односе на Бошњаке и Хрвате нас се не тичу. Рекли смо да ћемо подржати оно што се договоре представници ова два народа - рекао је Додик.