latinica  ћирилица
18/08/2022 |  12:54 | Аутор: СРНА

РУГИПП: Промовисање оснивања новог катастра непокретности

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове представила је данас у Бањалуци актуелну медијску кампању подизања свијести јавности о активностима и резултатима Управе, која је фокусирана првенствено на промовисање оснивања новог катастра непокретности, масовне процјене вриједности непокретности и новог премјера.
РУГИПП - Фото: илустрација
РУГИППФото: илустрација

Помоћник директора за међународне пројекте, фондове и донације РУГИПП-а Јасенко Нединић рекао је током презентације да су циљеви кампање промовисање значаја оснивања катастра непокретности, подизање свијести јавности о значају сарадње приликом катастарских премјера, као и о стручним службама и активностима које спроводи Управа.

Он је додао да кампања има за циљ и промовисање предности новог система масовне процјене вриједности неопокретности који је тренутно у изради и пилотирању.

"Кампања је започела прије мјесец дана. Републичка управа препознала је да одређен број грађана нема довољно знања и информације када су у питању све активности које врши РУГИПП", рекао је Нединић новинарима.

Он је навео да се кампања финансира из пројекта Свјетске банке, те да је план да се тај пројекат заврши средином 2024. године.

"Ново руководство Републичке управе жели да подигне ниво услуга на виши ниво", додао је Нединић.