latinica  ћирилица
18/08/2022 |  14:53 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Потписан Посебни колективни уговор за раднике МУП-а (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Аница Јондић потписали су данас у Бањалуци Посебни колективни уговор који важи у наредне три године са могућношћу мијењања.
Потписан Колективни уговор - Фото: РТРС
Потписан Колективни уговорФото: РТРС

Из синдиката истичу да ће и даље остати при томе да се законски морају регулисати прековремени сати и плаћен превоз за све раднике Министарства унутрашњих послова.

Лукач је изразио задовољство јер су потписаним уговором унесена одређена побољшања и нема никаквих нових финансијских оптерећења.

- Имали смо одређена питања која ће и у наредном периоду бити актуелна да се рјешавају, као што је прековремени рад, јер припадници Министарства унутрашњих послова Српске имају прилично велики број прековремених сати, с обзиром да полиција има овлаштења и потребе да се нађе на сваком мјесту и у свако вријеме - рекао је Лукач.

Јондићева је истакла да је потписивањем уговора омогућен континуитет постојећих права радника МУП-а, те да циљ синдиката да преговоре искористи да постојећи ниво права подигне на виши ниво, али и да утврди нека нова права.