latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:07 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Вулић: Њемачком туристи Шмиту постало јасно шта значи лажни бошњачки загрљај

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изразила је увјерење да постоји стручни назив за јучерашњи наступ Кристијана Шмита, али је сигурна да је и њему постало јасно шта значи лажни бошњачки загрљај па је зато онако нервозан.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Политичко, бошњачко Сарајево жели сатанизацију Срба и Хрвата, а данас када је туриста Шмит схватио да су га једноумљем и мржњом довели у безизлазну ситуацију, брутално их вријеђа - рекла је Вулићева и нагласила да је дијалог у БиХ између лидера три народа пријеко потребан, а да неуставне наредбе и наметања од туристе у БиХ Шмита воде у суноврат, никако ка дијалогу.

Она је навела да је њемачки туриста у Сарајеву Кристијан Шмит ђоном кренуо на Србе чим је крочио на тло заједнице гдје живе три народа у два ентитета.

- Тражио је савезнике у СДА и Бошњацима, инфилтрираним из СДА у ОХР и друге канцеларије међународних заједница, а није марио за упозорења добро упућених да је извјесна дама из СДА завела Валентина Инцка и да су, заправо, све одлуке које је он донио искључиво креација СДА - рекла је Вулићева.

Она је нагласила да су Срби честит, поносит и искрен народ и нема основа да се Шмит вријеђа када му отоворено кажу да је он туриста, јер га Савјет безбједности није потврдио, и да као такав не може имати већа права у односу на било које друге туристе.

Вулићева је додала да јавност још чека одговор Службе за послове са странцима о статусу Кристијана Шмита у БиХ.