latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:33 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Каменован путнички воз између Рамића и Бањалуке

Жељезнице Републике Српске осудиле су каменовање путничког воза ове компаније који је саобраћао на релацији Нови Град-Бањалука и на коме је проузрокована материјална штета, али да повријеђених није било, наведено је из овог предузећа.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Из Жељезница су да Фејсбук страници навели да се овај ванредни догађај десио синоћ у 21.12 часова приликом наиласка воза између станица Рамићи и Бањалука, те да није било ни кашњења возова и застоја у саобраћају.

- На лице места по пријави ванредног догађаја изашла је Комисија за ванредне догађаје Жељезница Српске и службеници Полицијске станице Лазарево који су извршили увиђај - наведено је у саопштењу.

Жељезнице Републике Српске најоштије осуђују вандалски чин до кога је дошло, из за сада непознатих разлога, а који ће бити утврђен по завршетку истраге.

Из Жељезница апелују на становништво и све учеснике у саобраћају да буду одговорни, поштују законске прописе и не уништавају жељезничку имовину, јер поред угрожавања опште безбедности у оквиру одвијања жељезничког саобраћаја, ризикују и сопствену безбедност.