latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:36 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Катар: Продато 2,45 милиона улазница

Свјетска фудбалска федерација саопштила је данас да је до сада продато 2,45 милиона улазница за утакмице Свјетског фудбалског првенства у Катару и да је доступно још 500.000 улазница.
Фудбал - Фото: РТРС
ФудбалФото: РТРС

Свјетско првенство почиње за три мјесеца.

Фифа је објавила да је 520.000 улазница продато у новој рунди која је окончана ове седмице. Међу мечевима за које влада највеће интересовање су утакмице Бразила против Србије и Камеруна.

Највише улазница до сада су купили становници Катара и сусједне Саудијске Арабије и Уједињених Арапских Емирата, а потом слиједе навијачи из САД, Енглеске, Мексика, Француске, Аргентине, Бразила и Њемачке.

Најјефтиније улазнице за гледаоце изван Катара коштају 69 долара. Навијачи морају да имају потврђену куповину улазнице да би могли да резервишу смјештај у Катару на званичном веб сајту Свјетског првенства, пренио је АП.

Током такмичења биће одигране 64 утакмице на осам стадиона у Дохи и околини. Првенство почиње 20. октобра, а укупни капацитет је три милиона улазница.

Око два милиона улазница стављено је у слободну продају, а милион је резервисано за Фифу и фудбалске савезе, спонзоре, емитере и госте Првенства.