latinica  ћирилица
18/08/2022 |  16:12 | Аутор: СРНА

"Превише театралан иступ Шмита"

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић сматра да је недавни иступ Кристијана Шмита превише театралан за некога ко се представља као свјетски дипломата, те поручио да ниједан странац нема права да намеће грађанима БиХ њихов избор.
Денис Шулић - Фото: Тwitter
Денис ШулићФото: Тwitter

- Политичари у БиХ и Републици Српској треба да раде у интересу грађана Српске и БиХ. Шмит покушава да добије неке политичке поене за свој нерад. Он је за нас у Републици Српској туриста, али прима плату која је 25.000 евра на мјесечном нивоу - рекао је Шулић данас новинарима у Бањалуци, коментаришући јучерашње нервозно понашање Шмита на конференцији за новинаре у Горажду.

Шулић је навео да Шмита, који ништа није урадио, ни у Сарајеву не доживљавају озбиљно, па покушава на театралан начин да скрене пажњу јавности.

- Грађани у БиХ нису наивни и знају да је то само треатралан наступ. Пред нама су избори, грађани БиХ на свим нивоима власти могу да бирају власт. Све политичке партије које су предале листе могу да се боре за гласове грађана који ће одлучити у Републици Српској и ФБиХ које политичаре желе да их воде у наредне четири године - истакао је Шулић.

Шулић је истакао да ни Шмит нити било који други дипломата ван БиХ нема права да намеће грађанима БиХ њихов избор, као што грађани у Српској и ФБиХ немају право да намећу људима у Њемачкој или било којој другој земљи кога да они бирају за своје политичке представнике.

Шмит је јуче након питања новинара у Горажду о измјенама Изборног закона БиХ почео да галами, говорећи да му је доста политичких игара. О Шмитовом јучерашњем иступу данас је писала и њемачка штампа, па је тако и "Шпигл" објавио да је "Шмит изгубио стрпљење на конференцији за новинаре у Горажду".

Република Српска не признаје Кристијана Шмитаз за високог представника.