latinica  ћирилица
18/08/2022 |  17:38 ⇒ 17:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Меч Бразила и Србије други најтраженији на СП у Катару

Утакмица првог кола групе Г Свјетског првенства у Катару између Бразила и Србије, која ће бити одиграна 24. новембра од 22 часа у катарском Лусаилу, налази се на другом мјесту на листи најпродаванијих мечева, саопштила је Међународна фудбалска федерација (ФИФА).
Стадио у Катару (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil/илустрација) -
Стадио у Катару (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil/илустрација)

У саопштењу се наводи да је до сада продато 2,45 милиона карата за Мундијал у Катару. У посљедњем периоду продаје, који је трајао од петог јула до 16. августа, продато је 520.532 улазнице.

- Највећа потражња за улазнице у овом периоду била је за мечеве групне фазе. Највише улазница продато је за дуел Камерун - Бразил. На другом мјесту је утакмица између Србије и Бразила, а потом слиједе мечеви Португал - Уругвај, Костарика - Њемачка и Аустралија - Данска. Навијачи који живе у Катару, Саудијској Арабији, САД, Мексику, УАЕ, Енглеској, Аргентини, Бразилу, Велсу и Аустралији предњачили су у куповини улазница за СП - саопштила је ФИФА.

Тачан почетак посљедње фазе продаје улазница за СП биће саопштен крајем септембра.

Мундијал у Катару ће бити одржан од 20. новембра до 18. децембра. Србија ће бити у групи Г са Бразилом, Камеруном и Швајцарском.