latinica  ћирилица
18/08/2022 |  18:32 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Аулић: Црнадак оправдава малигни британски утицај у Српској

Ко шта ради, Игор Црнадак адвокатише и оправдава малигни британски утицај у Републици Српској, изјавио је члан Главног одбора СНСД-а Саша Аулић.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

- Црнадак каже да се властима у Српској указују стране агентуре и у праву је. Заиста се указују, и то кад год се појави Црнадак у улози портпарола британских интереса у Републици Српској - рекао је Аулић Срни реагујући на Црнаткову изјаву да "поново, након четири године, режимски гласници путем режимских гласила, обавјештавају како су им се опет указали Британци који су дошли да руше 'поштену и патриотску' власт Републике Српске.

Да су неактивни и незаинтересовани за овај простор, како их Црнадак представља, сигурно не би санкционисали изабране представнике Републике Српске, каже Аулић, додавши да су утолико узалудни напори њиховог политичког адвоката да у јавности минимизира њихов малигни утицај.

Што се тиче Црнатковог прорицања изборних резултата, Аулић му је поучио да би најбоље било да сачека октобар.

- О томе, на његову жалост, ипак одлучују грађани Републике Српске, а не Лондон и Сарајево. Не одлучује, опет на његову жалост, ни Кристијан Шмит, почасни члан ПДП-а и лични пријатељ Јелене Тривић - нагласио је Аулић.

Он је навео да Црнадак и Тривићева вјероватно мисле да се због избора јавности причинила и Шмитова синоћња театрална хистерија, будући да се сваки дан оглашавају и критикују, али баш никада њемачког окупационог намјесника у покушају, па чак ни онда када најављује да ће ученицима у Српској наметнути антисрпску пропаганду у историјске уџбенике.

- Њихово гласно ћутање о Шмитовим непријатељским активностима према Српској говори више од хиљаду бесмислених ријечи које свакодневно пласирају у јавност - рекао је Аулић.