latinica  ћирилица
18/08/2022 |  19:04 ⇒ 19/08/2022 | 07:15 | Аутор: РТРС

Преображењска литија у Прњавору; Присуствовала Цвијановић (ФОТО/ВИДЕО)

Проласком преображењске литије улицама Прњавора и ломљењем славског колача почело је обиљежавање крсне славе општине, којој присуствује и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић на преображењској литији у Прњавору - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић на преображењској литији у ПрњаворуФото: РТРС

Сутра ће у Храму Светог великомученика Георгија бити служен парастос и положени вијенци у Спомен- храму на Вучијаку.

Цвијановић је истакла да је општина Прњавор примјер добре сарадње са локалним властима, што је предуслов за циљану, важну, добру и велику помоћ републичких институција.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је рекла да представници републичке власти увијек очекују активизам на локалном нивоу, људе који знају предочити потребе грађана.

Литија у Прњавору (Фото: РТРС)

- Ми смо за наредни период планирали реализацију пројеката када је у питању сеоско подручје, али и урбани дио, који се односе на реновирање, реконструкцију, бољу путну инфраструктуру и све што је неопходно за боље услове живота наших грађана - рекла је Цвијановић.

Она је напоменула да је велика добит за ову општину била изградња ауто-пута због чега се данас у околини и при уласку у Прњавор могу видјети велике хале, постројења, запошљавање локалног становништва.

Цвијановић је изразила задовољство што поводом великог празника Преображења и крсне славе општине, вечерас учествује у литији са грађанима Прњавора.