latinica  ћирилица
18/08/2022 |  21:52 ⇒ 21:55 | Аутор: Независне

Јака олуја у Италији: Погинуле двије особе (ВИДЕО)

Двије особе погинуле су данас приликом пада дрвећа у централној Италији, када су снажне олује погодиле неколико региона послије вишенедјељних изузетно високих температура, саопштиле су италијанске спасилачке службе.
Олуја у Италији (Фото: Facebook/Tornado in Italia/Screenshot) -
Олуја у Италији (Фото: Facebook/Tornado in Italia/Screenshot)

Наводи се да су мушкарац и жена насмрт згњечени дрвећем у одвојеним инцидентима у Тоскани, док су четири особе повријеђене када је дрво пало у кампу у истом региону, преноси Ројтерс.

- Разорни талас захватио је Тоскану - рекао је предсједник региона Еугенио &ЕТХ;ани у саопштењу, у којем је најављено ванредно стање у области богатој умјетничким вриједностима.

Додаје се и да су јаки вјетрови бацали велике кишобране кафеа преко чувеног трга Сан Марко у Венецији, док су са сусједног звоника одлијетели дијелови зида.

Вјетар је дувао више од 140 километара на сат у неким дијеловима сјеверне Италије, нанијевши штету плажама у Лигурији и Тоскани, рекли су метеоролози.

Италијанска јединица цивилне заштите саопштила је да ће лоше временске прилике током ноћи захватити југ и издала упозорења за петак за 11 од 20 региона у земљи, преноси Ројтерс.