latinica  ћирилица
18/08/2022 |  22:21 ⇒ 19/08/2022 | 07:16 | Аутор: РТРС

Повеља општине Рогатица предсједници Српске за допринос развоју

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је Срни да ће сутра највеће општинско признање - Повељу општине Рогатица уручити предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић за њен допринос у развоју ове локалне заједнице.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Он је додао да је Цвијановић својим радом дужи низ година исказала све оно што треба да ради један патриота у Републици Српској.

Јагодић је истакао да је Цвијановић са тимом људи помогла општини, па тако и ово признање додјељују и том тиму.

- Општа политика коју воде предсједница Жељка Цвијановић и екипа заједно са њом, је добробит и за Рогатицу и за Републику Српску и то је оно што нас је опредијелило да предсједника Српске наградимо нашим највећим општинским признањем - навео је Јагодић.

Начелник општине Рогатица је подсјетио да је Влада Републике Српске обезбиједила 500.000 КМ за два пројекта у општини Рогатица, а ријеч је о изградњи Градске тржнице за шта је одобрено 350.000 КМ и проширењу Дјечијег вртића "Бамби" у овом граду са 150.000 КМ.

Јагодић је нагласио да је ових дана отвара тендер за радове на проширењу вртића, те да ће ускоро бити одабрани извођачи за Градску тржницу у Рогатици.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сутра у 16.50 часова посјетиће Спомен-собу и положити вијенац погинулим борцима Војске Републике Српске у Рогатици.

У 17.00 часова Цвијановић ће присуствовати свечаној сједници поводом Дана и крсне славе општине Рогатица, најављено је из кабинета предсједнице.