latinica  ћирилица
19/08/2022 |  07:59 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Билбија: Куртијеве уцјене неће проћи (ВИДЕО)

Политиколог Бојан Билбија рекао је да постоји нада за постизање договора Београда и Приштине и да уцјене премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са којима је дошао у Брисел неће проћи.
Бојан Билбија - Фото: РТРС
Бојан БилбијаФото: РТРС

- Приштина звецка оружјем, паралелно са дешавањима у Бриселу на сјеверу Косова и Метохије се граде утврђења и нове базе, Албанци то раде. Курти издаје директиве и своју преговарачку позицију жели да појача пријетњом насиљем и да на тај начин стиче додатне адуте у преговорима. Међутим, ја сам сигуран да му то неће поћи за руком - рекао је Билбија.

Он је истакао да су такве активности у супротности са свим споразумима, додајући да ниједна дуга цијев не може да уђе на сјевер Космета без одобрења команданта КФОР-а, четири градоначелника на сјеверу и шефа регионалне Полиције сјевер.

- Дакле, три одобрења су потребна, а Курти нема ни једно, али очигледно да му неко гледа кроз прсте и толерише такво понашање. То њега охрабрује и чини самоувјеренијим и опијенијим својом неком влашћу која је све климавија и климавија - рекао је Билбија.

Билбија сматра да такво понашање представника Приштине не води никуда и да Курти неће постићи свој циљ - да заплаши Србе са сјевера Косова и Метохије.