latinica  ћирилица
19/08/2022 |  08:44 ⇒ 12:17 | Аутор: sputniknews.com

Орканско невријеме у Европи: Погинуло 13 особа, међу њима и дјеца (ФОТО/ВИДЕО)

Најмање 13 особа, међу којима троје дјеце, погинуло је у налету снажне олује која је погодила подручја централне и јужне Европе.
Невријеме на Корзици (Фото: EPA-EFE/EMMANUEL DUNAND) -
Невријеме на Корзици (Фото: EPA-EFE/EMMANUEL DUNAND)

У орканском невремену у Аустрији настрадало је пет особа, међу којима и двоје дјеце, док је 13 људи повријеђено.

Наиме, на језеру у покрајини Корушка, оркан, који је у четвртак изненадио купаче, ломио је дрвеће које је пало и на двије дјевојчице, узраста четири и осам година, које су подлегле задобијеним повредама.

Невријеме је нанијело велику штету енергетској и жељезничкој инфраструктури, па је аустријска жељезница морала привремено да обустави жељезнички саобраћај у покрајинама Корушка, Тирол и Штајерска.

Двије особе су погинуле, а четири повријеђене када су на њих пала стабла током снажне олује у Тоскани. Јаки вјетрови погодили су и Венецију, носећи сунцобране кафића преко Трга светог Марка и оштетивши дио звоника катедрале.

Олуја је погодила сјеверни дио земље, а југ је и даље захваћен топлотним таласом са температуром близу 40 степени.

У снажној олуји, гдје је брзина вјетра достизала и 224 километра на час, на Корзици је страдало петоро људи. Међу жртвама је и тринаестогодишња дјевојчица на коју је пало дрво у кампу.

Снажан вјетар захватио је и Словенију. Неколико људи у Љубљани лакше је повријеђено, док су у Крању вјетрови срушили кровове на око 70 објеката, пренио је РТС.