latinica  ћирилица
19/08/2022 |  08:49 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

Вишковић: Владајућа коалиција показала да може успјешно да води Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је владајућа колиција показала да може успјешно да води Републику Српску.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Често можемо да чујемо од опозиције како је овдје све пропало и све црно и да би они све то спасили. Треба се само присјетити времена када су они били на власти и лако је изабрати - рекао је Вишковић Срни.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, рекао је да се воља грађана изражава на изборима, те да вољу грађана треба уважити и поштовати.

- Грађани треба да бирају ону власт која ће наставити са реализацијом економских мјера, добрих макроекономских показатеља и пројеката који у Српској трају и који се реализују неколико година - истакао је Вишковић.

Премијер Републике Српске је позвао грађане да искористе своју грађанску и уставну обавезу, те да изађу на предстојеће октобарске изборе.

- Грађани треба да гласају за оне који могу да направе онакве мјере и потезе који ће сачувати Републику Српску и водити је ка бољем, успјешнијем и развијенијем друштву - поручио је Вишковић.

Он је рекао да је најважније очувати Републику Српску, а онда у Српској, са партнерима из другог ентитета градити што бољи живот за све народе у БиХ.

ПОЗИВ СУДОВИМА И ТУЖИЛАШТВИМА ДА ПРОЦЕСУИРАЈУ СВЕ КОЈИ ЧИНЕ КРИМИНАЛ

Поводом оптужби опозиције за криминал и корупцију у Српској, премијер Српске позвао је све надлежне институције, судове и тужилаштва, и у Српској и у БиХ да процесуирају свачији криминал и корупцију и донесу пресуде.

- Ко вам то брани? Ако је то предсједник Владе, реците. Мислим да смо прерано ускочили у демократију, нисмо прошли порођајне муке цивилизованих демократских земаља, јер је код нас домократија да вас и вашу породицу неко нападне са свим могућим етикетама, и породица мора са свим тим да живи, а то што то није истина - никоме ништа - рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, ако неко сматра да било који потез било кога није у складу са законом - то треба пријавити и надлежни органи који примају добре плате треба то да ријеше.

Вишковић је рекао да нико не брани представницима надлежних институција да некога пресуде и ту причу око криминала и корупције заврше до краја, али да је и крајње вријеме да постоје и некакве косеквенце за оне који пријављују наводни криминал за који се докаже да га нема.

- Поштеног човјека највише увриједи кад вас лопов назове лоповом, без доказа, без провјере - рекао је Вишковић и истакао да као легалиста подржава рад институција у Српској и позива их да раде свој посао.