latinica  ћирилица
19/08/2022 |  08:56 ⇒ 11:05 | Аутор: СРНА

Митровић: Свилај и Градишка истовремено да буду категоризовани

Република Српска не може пристати да гранични прелази Свилај и Градишка не добију истовремено категоризацију за превоз терета, рекао је министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић.
Војин Митровић - Фото: СРНА
Војин МитровићФото: СРНА

Митровић за Независне новине каже да ће повући ту тачку са дневног реда сједнице Савјета министара, ако се истовремено не изврше категоризације оба прелаза.

- Желимо да категоризацију добију и Свилај и Градишка и надамо се да ће то бити ријешено. У Министарству транспорта и комуникација не можемо утицати на оно што је надлежност Министарства безбједности, али ако буде на дневном реду без прелаза Градишка, ја ћу сигурно бити против тога - рекао је Митровић коментаришући изјаве званичног Загреба и Сарајева да ће на вријеме бити ријешено питање граничног прелаза Градишка.

На оптужбе из Министарства безбједности БиХ да је он тај који блокира, а не странке из Сарајева, Митровић каже да Министартво транспорта и комуникација нема надлежност над овим питањима.

- Ни на који начин не можемо блокирати Свилај. Надлежност категоризације и самих граничних прелаза је Министарства безбједности и према томе апсолутно немамо ингеренција над тим прелазима. Нама је заиста крајни циљ да убрзамо проток робе и путника и да они који саобраћају и врше услуге превоза робе и путника буду задовољни, да на граничним прелазима што краће остају - рекао је Митровић.