latinica  ћирилица
19/08/2022 |  09:21 ⇒ 09:23 | Аутор: РТРС

Ивана Вулета: Чекала сам на ово злато четири године

Српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је синоћ златну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству у Минхену​.
Ивана Вулета (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA) -
Ивана Вулета (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA)

Вулета је до другог европског злата на отвореном стигла са прескочених седам метара и шест центиметра из прве серије, чиме је изједначила свој најбољи резултат ове године.

- По оно што сам дошла, то сам испунила. Ово је стварно нешто што сам чекала четири године - рекла је Вулета послије финала, преноси Српски атлетски савез.

Најбоља српска атлетичарка је у другој серији скочила 6,98 метара, у наредне три је преступила, док је у посљедњој серији није скакала.

- Знала сам да неће бити ни мало лако, с обзиром да је у међувремену Малаика Михамбо постала и олимпијска и свјетска шампионка. Од њене прве медаље у Амстердаму 2016. године ми смо ту… у сваком погледу - рекла је Вулета.

- Атмосфера је била фантастична. Све вријеме сам гледала у публику и нисам могла да се начудим како то изгледа пред пуним стадионом. Жељела сам да то искористим - додала је она.

Вулета је навела да се у Минхену, насупрот наступу на Свјетском првенству у Јуџину гдје је покушала да другачијим приступом додје до медаље, вратила „оној изворној себи и начину на који приступа такмичењу“.

- Стварно сам уживала и нисам ни мало сумњала. Знала сам да ћу изазвати Малаику првим скоком. Управо сам то и тражила, јер сам жељела да се приближим свом личном рекорду, па и по цијену да будем друга, али знала сам да то није опција вечерас. Много сам срећна, поносна и уживам - закључила је Вулета.

Друга српска представница у овом финалу, Милица Гардашевић заузела је седмо мјесто са прескочених 6,52 метра.

Сребрну медаљу освојила је актуелна олимпијска и сјветска шампионка, Њемица Малаика Михамбо скоком од 7,03 метра, док је бронза припала Британки Џасмин Сојерс која је у посљедњој серији скочила 6,80 метара.

Извор: Спортске.нет