latinica  ћирилица
19/08/2022 |  09:51 | Аутор: Блиц

Авион присилно слетио у Загреб због путника који је викао и хтио да отвори врата

Путници британског ТУИ на лету из Пафоса за Манчестер који су у понедјељак, 15. августа требали око 17 сати полетјети према Манчестеру прошли су праву драму.

Авион је прво због радног времена посаде с Кипра полетио са 6 сати закашњења. На поменутом је лету саобраћао авион “SmartLynxa“ типа А321, а због проблематичног путника посада се одлучила на принудно слијетање у загребачки аеродром, јавља хрватска авијација.

Путници су изјавили да је путник усред лета конзумирао бијели прах, према наводима многих радило се о кокаину, те се молио међу столицама на поду кабине. Прије него што је кренуо према излазу за случај нужде, путницима је викао “видимо се у рају“, а затим је покушао и отворити врата док је авион био на висини крстарења, преноси Блиц.

Неколико је путника срушило дотичног на под и спријечили га у науму.

Авион је у 1 сат ујутро слетио у загребачки аеродром, а путници су се пожалили на организацију њиховог долазак у Загребу. Тврде да их нико није дочекао и да су ноћ провели на поду путничког терминала, без хране и пића.

Тек рано, кажу, превезени су у оближње хотеле, након чега су добили обавјештење како ће њихов лет према Манчестеру из Загреба полетјети у уторак, 16. августа, у вечерњим сатима. Друге опције није било с обзиром на то да је радно вријеме посаде истекло.

Из ТУИ су се извинили свим путницима. Наведени путник испраћен је из авиона под пратњом полиције те није сљедећег дана наставио путовање према Манчестеру. Авион је у уторак, у 20 сати и 30 минута полетио из Загреба према Манчестеру, гдје су путници стигли с отприлике 26 сати кашњења.