latinica  ћирилица
19/08/2022 |  11:10 ⇒ 11:24 | Аутор: СРНА

Бањалука: Пријаве за бесплатне карте за јавни превоз за пензионере до 26. августа

Пензионери са најнижом пензијом, до 285 КМ, захтјеве за бесплатне карте за јавни превоз могу предати до 26. августа, саопштено је данас из Одјељења за саобраћај и путеве Града Бањалука.
Градски саобраћај - Фото: РТРС
Градски саобраћајФото: РТРС

Из Одјељења су напоменули да захтјеви који не буду предати у наведеном року неће моћи бити реализовани, узимајући у обзир трајање процеса израде карата.

Захтјеве и документацију неопходне за додјелу бесплатних карата ове категорије могу се подносити до 26. августа сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова у просторијама Дома омладине Бањалука - додаје се у саопштењу.

Уз пријавни образац, потребно је приложити и потврду о пребивалишту на територији града Бањалука, не старију од шест мјесеци, копију рјешења о утврђивању пензије издатог од Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, копију чека пензије за посљедњи мјесец, те доказ /потврду/ о висини сразмјерне пензије издате од Фонда /ово се односи само на пензионере који остварују право и на пензију из иностранства/ и копију претходне мјесечне карте за јавни превоз, уколико су је користили.