latinica  ћирилица
19/08/2022 |  11:33 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Обиљежавање крсне славе Требиња; Вечерас литија (ВИДЕО)

Требиње данас обиљежава славу града и Храма Преображења Господњег.
Требиње литургија - Фото: РТРС
Требиње литургијаФото: РТРС

Велики број гостију и званичника данас је у граду на југу. 

Славске свечаности почеле су светом архијерејском литургијом у Храму Преображања Господњег, коју су служили владика Захумско- херцеговачки и приморски Димтрије и владика милешевски Атанасије.

Литургији је присуствовао велики број вјерника, не само Требињаца , већ и свих оних који су дошли да прославе овај празник у Требињу.

Одржана је и свечана сједница Скупштине града. Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је Требиње град који се најбрже развија у Републици Српској и да су започети вишемилионски пројекти.

- Зато сам посебно поносан што данас са свима вама могу да подијелим успјехе које смо остварили и које тек планирамо да остваримо. Нећу да набрајам шта смо све урадили, али желим да кажем и да посебно нагласим да се Требиње преображава, да постаје развијеније, напредније, да радимо и градимо и да у овоме граду има мјеста за све оне који желе да раде, да овдје у стварају своју породицу и граде професионале каријере - навео је Ћурић и додао да је Требиње отворено за све добронамјерне људе.

У послијеподневним часовима најављен је долазак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића, који ће са званичницима града и гостима присуствовати литији, која је и круна прославе.

Свечана литија улицама Требиња проћи ће након вечерње литургије око 20.00 часова.

За крај вечери, све љубитеље доброг звука, очекује концерт једне од највећих регионалних музичких звијезда Здравка Чолића, који ће бити одржан на платоу бивше касарне.

Најављен је и долазак најбољег српског тенисера Новака Ђоковића.