latinica  ћирилица
19/08/2022 |  11:38 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ученици приватне Медицинске школе "Петар Кочић" уписани у друге школе

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је ученицима приватне Средње медицинске школе "Петар Кочић" у Бањалуци омогућено да несметано наставе образовање, након што је ова школа отказала упис у први разред нове школске године.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

Тривићева је нагласила да су ученици уписани у четворогодишње средње школе које су одабрали сходно њиховим интересовањима.

- На овај начин смо заштитили ученике и омогућили им да несметано наставе процес образовања - поручила је Тривићева.

Она је истакла да приликом инспекцијске контроле у Средњој медицинској школи "Петар Кочић" није затечено лице које је преузело власништво над школом.

- Инспекција је издала налог да до краја дана, а у законском року од три дана, доставе потврде, односно рјешења о регистрацији у Суду да бисмо могли даље да спроводимо мјере - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Тривићева је поручила да ресорно министарство неће остати оглушено на поступања која, како је рекла, нису долична, када је ријеч о образовању.

- Уколико имате субјекте који представљају образовање, без обзира што је ријеч о приватним школама, образовање је област система Републике Српске и сигурна сам да ће Инспекторат у складу са овим овлашћењима дати и одређене мјере - закључила је Тривићева.